NICK DAVIDSEN

SØLVVINDER  VED DM I HÅNDBRYG 2016

Jeg startede min håndbryggerkarriere i 2003, lidt før ølrevolutionen i Danmark. Eller karriere er måske så meget sagt, da der i de første par år blev eksperimenteret med både kokosmælk og piratos. Det var skam seriøst nok og sjovt, men øllene blev ikke gode. Det var først efter måske 3-4 år, hvor jeg begyndte at nørde lidt – også på udstyrsfronten – at kvaliteten på øllet blev hævet. Det gav blod… eller øl på tanden… og siden da er min tekniske kunnen og viden omkring at brygge øl kun gået fremad. Jeg tror, det hedder, at der gik ´sport´ i den ?

Efter en karriere som succesfuld mekaniker endte med at jeg brændte ud, besluttede jeg at vende nogle ting i livet 180 grader. Det betød blandt andet, at jeg nu har solgt mine 4 biler og lejlighed i 2017 for at jage passionen og arbejdsglæden og åbne mit eget uafhængige mikrobryggeri helt fra bunden.

Jeg holder meget af at brygge øl efter sæsonen. En god varmende belgisk blonde har jo ikke meget at gøre på en varm sommerdag. Dog er en god kraftigt humlet pale ale altid i sæson i min optik.

Jeg søger generel info, om de stilarter jeg brygger, men er ikke bundet af noget. Jeg søger at opfylde min egen videbegærlighed indenfor brygning, hvilket gør mine malt og humlevalg oftest ligger uden for stilarten.

Jeg bryggede Pilsner Min – Jeg Elsker Dig, da jeg ønskede en lettere utraditionel, men let drikkelig lagerøl, hvor meget af øllets crispness kommer fra den simple maltsammensætning, det bløde vand, høj karbonering og det tålmodighedskrævende mæskeskema. Navnet er selvfølgelig inspireret af Kim Larsens sang Kvinde Min.