KRISTIAN GAARDSØE & EBBE CHRISTENSEN

SØLVVINDER VED DM I HÅNDBRYG 2015

Kristian begyndte først at drikke øl, da han var 30 år, ikke fordi han var hellig, men ene og alene fordi han ikke brød sig om øl. Han fik dog hurtig smag for det og meldte sig under fanerne i Danske Ølentusiaster (DØE). Her gav de mange og forskelligartede ølsmagninger ham blod på tanden eller måske nærmere ganen.

Sammen med andre håndbryggere tog han initiativ til at starte BryggerLauget Urt, som har vokset sig til et Laug med 30 medlemmer. Kristian er pt. formand for Lauget, som brygger på et 50 liters Braumeister-anlæg. Siden er det gået slag i slag.

Kristian bryggede sin vinderøl, Smoked Rye Porter, på et Brewster-anlæg sammen med sin bryggerbroder Ebbe. De valgte at bruge rugmalt for at gøre den ”blødere” og mere brødagtig. De syntes selv, at det var en fremragende porter og sprang derfor på trenden med at sende øllet til bedømmelse ved DM i Håndbryg 2015. Og så vandt de sku sølv. Overvældende og spændende.

Kristian eksperimenterer en del med at udvikle nye øl sammen med sine bryggerbrødre. Hans inspiration kommer selvsagt af at smage forskellige øl samt gennem bryggerbrødrenes talrige drøftelser om øl. Kristians favorit øltyper er portere og IPAer. Men han kan lide alle typer øl, også lambik og gueze.

Nogle gange om året tager Kristian ud og laver ølsmagninger, hvormed der som regel også sniger sig et par af hans egne håndbryggede øl. Det giver stor inspiration for mange af deltagerne, som selv overvejer at starte med at brygge øl. De oplever, at man nemt selv kan lave øl, der smager bedre end meget af øllet på købemarkedet.