CARSTEN HJORT BJERRE

GULDVINDER VED DM I HÅNDBRYG 2017

Øl har interesseret mig i mange år. Det er ikke bare IPA og stout, som har inspireret mig, men mange af de forskellige stilarter af øl på markedet. Jeg bryggede min første øl i 2015. Den blev efterfulgt af mere end 40 nye forskellige håndbryg de første 12 måneder. De mange øl giver selvfølgelig stor glæde hos familie, venner og kollegaer, hvis feedback er vigtig for nye forbedringer.

Jeg er uddannet civilingeniør i mekanisk design, og arbejder i en ingeniørvirksomhed med salg og forretningsudvikling. Jeg har arbejdet i Spanien og Bulgarien i 8 år, hvor jeg primært blev inspireret af lager- og hvede øl. Så mine ølkreationer er nok primært kendetegnet ved at være friske, i god balance og let drikkelige. I samklang med det danske klima brygger jeg også IPA, Belgisk øl og Portere, som jeg sætter stor pris på.

Som ingeniør har jeg en metodisk fremgangsmåde til at forbedre mine øl. Jeg er også med i Aalborg Haandbryggerlaug af 2004, hvor erfaringsudvekslingen med de andre dygtige håndbryggere og øldommere er god. Jeg tog Danske øldommer kursus sidste år for at forbedre kvaliteten af mine øl, samt at kunne sigte og ramme en bestemt stilart. Dette fik jeg bekræftet med Guld og Sølv til DM i Håndbryg 2017, hvilket også har givet mig en god udfordring til næste DM.

Inspirationen til min Wiener Walzer kommer fra oplevelsen og nydelsen af min første Vienna lager serveret i solen i Barcelona, som står klart i hukommelsen. Håndbrygning af Lager syntes jeg er en god udfordring, da det både kræver tålmodighed og bl.a. den rigtige vandprofil. Så valget af en Vienna Lager var naturligt for mig.